Clara klarar allt

Krubb på bordet!

Fiskgratäng

Kategori: Recept

Jag inspireras och tar recept från många olika bloggar och sidor. Jag kommer att länka mina favoriter så småningom :) 
 
Fisk äts inte allt för ofta hemma hos mig. Men ibland fuskar vi! Främst av miljöskäl gillar jag inte att äta fisk, och försöker oftast att välja dom minst dåliga alternativen. 
 
Fiskgratäng

Ca 4 portioner

600 g fryst vit fisk (jag valde hoki)
0,5 tsk salt
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl hackad dill
2 krm salt (igen!)
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
1 citron
(citrontimjan)
 
1. Ställ ugnen på 200 grader.
 
2. Tina fisken och skär i bitar så att den passar i en form och blir lätt att dela.
 
3. Smörj en ugnssäker form. Lägg i fisken och 0,5 tsk salt. Täck formen med folie och ställ in i ugnen i ca 15 min.
 
4. Smält smöre. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt vetemjöl och mjölk. Låt såsen koka under omrörning (mjölk bränner lätt!) ca 3 min. Smaksätt med hackad dill, salt, svartpeppar och pressad citron efter smak.
 
5. Ta ut fisken ur ugnen. Höj värmen på ugnen till 250 grader. Häll över såsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg.
 
6. Servera med potatis och valfritt grönt. (Strö gärna över citrontimjan.) Klart!
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: