Clara klarar allt

Krubb på bordet!

Indisk gryta - Aloo Gobi-style

Kategori: Recept

Mitt favoritkök av alla världens härliga kök är nog det indiska. Härliga smaker, bra hetta och väldigt många vegetariska alternativ. Detta är en gryta som liknar rätten Aloo Gobi som brukar finnas på indiska restauranger.
 
Indisk gryta
Ca 4 portioner
 

1 blomkålshuvud (ca 700 g)
1 purjolök
2 morötter
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljontärning
Färsk ingefära efter smak (jag tog ca 2 msk)
Salt
1 lime
1 tsk socker
Färsk koriander
 
1. Dela blomkålen i små buketter. Skär purjo, morötter och potatis i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och pressa vitlök.
 
2. Fräs garam masala och gurkmeja i olja på svag värme någon minut. Tillsätt grönsakerna, buljong, vatten och ingefära. Koka lugnt med lock tills potatisen är mjuk (ca 20 min).
 
3. Smaksätt med salt, pressad lime, socker (och koriander, om du gillar det lika mycket som jag gör!).
 
4. Servera med ris och toppa med koriander. Lägg gärna till naan eller vitlöksbröd, mango chutney, raita eller yoghurt. MUMS!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: